ТОВА Е НАШИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ

ЦЕЦКО КОЛЕВ като редовен студент е завършил "музика и хореография" в едноименния институт в София и задочно "режисура" Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив.
Има дългогодишен стаж като преподавател, режисьор и хореограф.
Като хореограф-постановчик има над 50 свои танца в любителски и професионални ансамбли.
Преподава и води семинари по Етнография на България и Хореография на специализирани класове и общества както в нашата страна, така и в Германия, Италия, Унгария, Франция, Русия, Испания и САЩ.
Издава през 2001 година своята книга “Българска народна хореография”, която се ползва като учебник в цяла България.
Създава през 1982 година и продуцира до сега собствена (една от първите в България) фолклорна група “КУКЕРИ” – Русе, представила в 35 различни страни от целия свят някои от най-добрите образци на българския музикален и танцов фолклор. Към групата има създадена школа за всички възрасти, на които се предлага обучение както за високо изпълнителско майсторство, така и за тези, срещнали за първи път танцовото изкуство.
През 2001 г. преобразува формата на преподаване в „Кукери” на желаещите да се учат да танцуват като създадената нова структура приема името „Танцово училище”.
В края на 2009 г Цецко Колев изгражда изключително модерна и функционална собствена зала, предназначена за дейностите на „Кукери”-танцуващият град Русе.

 
 

                         www.koukery.com